nieuws

In memoriam: Huub Oosterhuis

"Probeer deel te zijn van iets dat groter is dan jezelf". Aan deze wijze les hebben we in de SP veel moed ontleend. Het zijn woorden van Huub Oosterhuis, die nauw betrokken is geweest bij onze SP en voor vele SP'ers -met en zonder religieuze achtergrond- een grote bron van inspiratie is geweest. Huub Oosterhuis was van niemand en tegelijk van iedereen.

Volgens Oosterhuis was er een oerverwantschap tussen de Bijbel en het socialisme. Het bleef niet alleen bij woorden. Jarenlang heeft Huub Oosterhuis een belangrijke bijdrage geleverd aan de SP. Behalve dat hij een belangrijke bron van inspiratie was werkte Huub ook mee aan verschillende publicaties van de SP.

In 2006 was Huub Oosterhuis lijstduwer voor de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen. 'God Weet Komt Het Goed' was het motto van de tournee die hij deed in het kader van de campagne als lijstduwer. Tijdens zijn tournee ging Huub in gesprek met belangstellenden over de relatie tussen geloof en politiek. Volgens hem was het tijd om te geloven in nieuw optimisme in samenleving en politiek.

Huub is op 89-jarige leeftijd overleden. De inspiratie van Huub Oosterhuis leeft voort binnen de SP.