nieuws

Stop de opkoop en sloop van vakantieparken, deel je verhaal!

Roofinvesteerders kopen al jaren vele campings en vakantieparken op. Veel campings en vakantieparken worden gesloopt en dure chalets worden teruggebouwd. SP-Kamerlid Sandra Beckerman: 'Recreanten verliezen hun geliefde campingplek. Zij moeten wijken voor de rijken. Dit moet stoppen en dat kan alleen als we dat samen doen.' De SP, samen met Recreanten in actie, Stichting Recreantenrecht en Verenging Parkbelangen Leekstermeer, roept recreanten op om hun verhaal te delen. 

Bent u één van de gedupeerden of verwacht u (binnenkort) gedupeerd te worden door de opkoop of sloop van uw geliefde campingplek? Doe dan mee en vul uw verhaal in. Het verhalenboek wordt gebruikt om de minister te overtuigen om haast te maken.

Doe uw verhaal

De SP voert samen met recreanten al geruime tijd actie. Dat actievoeren loont, bewijst onder andere Vereniging Parkbelangen Leekstermeer. Europarcs kocht hun camping ‘Meerzicht’ op. Na een jaar lang strijd te hebben geleverd, hebben deze recreanten een fantastisch resultaat behaald. Zij kochten hun camping weer terug.

'De verhalen die ons bereiken zijn iedere keer weer schrijnend. Samen met recreanten hebben we daarom besloten om een verhalenboek te maken. Dit verhalenboek moet minister Hugo de Jonge en andere partijen overtuigen dat er onder andere heel snel bescherming van recreanten, natuur en landschappen moet komen,' zegt Beckerman. 

Betrokken SP'ers