nieuws

Lilian bij WNL op zondag: De beschaving staat op het spel

Zondagochtend was SP-leider Lilian Marijnissen te gast bij het programma WNL op Zondag om te spreken over de gestegen kosten. De energierekening gaat door het dak, maar het kabinet doet niks voor dit jaar. In landen om ons heen worden volop crisismaatregelen genomen. De SP presenteerde eerder dit jaar al een sociaal noodplan en wil dat de energierekeningen nu al omlaaggaan door de prijzen te maximeren, want veel mensen zitten nu al in de problemen en de winter moet nog komen.

Volgens Marijnissen moeten we oppassen dat we niet de grote energiebedrijven gaan subsidiëren met geld van de belastingbetaler. Grote bedrijven moeten volgens Marijnissen hun eerlijke deel gaan betalen nu zij hysterische winsten maken. En deze winsten moeten worden ingezet om de kosten te verlagen. Ook moeten we onze energievoorziening weer nationaliseren, zodat we zeggenschap hebben over de basisvoorziening en winsten niet in de zakken van aandeelhouders verdwijnen, maar ingezet worden voor een lagere energierekening.

Er moet volgens Marijnissen nu wat gebeuren en niet pas over een half jaar. Als dit niet gebeurt, dan zet het kabinet de bestaanszekerheid op het spel en daarmee zet dit kabinet Rutte onze beschaving op het spel. Kijk de hele aflevering hier terug.

 

Pak de winsten. Verlaag de rekening! Steun de actie voor lagere kosten en een hoger inkomen.

Ik steun de actie!

 

Betrokken SP'ers