nieuws

Kabinet weigert roofinvesteerders die vakantieparken opkopen aan te pakken

Roofinvesteerders die vakantieparken en campings massaal opkopen ten koste van de vaste huurders en de natuur moeten wat de SP betreft gestopt worden. Maar het kabinet heeft onlangs laten weten dat het geen harde maatregelen gaat nemen om deze roofinvesteerders een halt toe te roepen. SP-Kamerlid Sandra Beckerman strijdt samen met de huurders van de parken tegen deze verroompotisering van onze vakantieparken: ‘Eind vorig jaar zijn er twee SP-moties aangenomen in de Tweede Kamer om onderzoek te doen naar deze opkoop en het effect daarvan op huurders en natuurgebieden. De uitkomsten van dit onderzoek zijn onlangs bekendgemaakt. Uit de brief van de verantwoordelijke ministers blijkt dat het kabinet te weinig zal doen tegen de opkoop. Dit vinden wij zwaar teleurstellend. Wij eisen harde maatregelen van het kabinet tegen deze opkoop.’

Nog steeds worden huurders onfatsoenlijk behandeld en gaan schaarse natuur- en kustgebieden verloren, omdat roofinvesteerders nog meer geld willen verdienen. ‘Daarom zullen we na de zomer zelf met voorstellen komen om huurders en natuurgebieden beter te beschermen.’

Naar aanleiding van de brief van het kabinet heeft de SP vragen gesteld. Binnen enkele weken zal daar een reactie op komen van het kabinet.

Blijf op de hoogte

Betrokken SP'ers