nieuws

Enquête: Tolken en vertalers aan het woord

Tolken en vertalers hebben een belangrijke functie in de rechtsstaat. Toch staan hun lonen staan al tientallen jaren onder druk. Met aanbestedingen via bemiddelaars hoopt de regering de problemen op te lossen, maar de resultaten hiervan zijn onzeker. Heel de Tweede Kamer praat over de tolken en vertalers, maar wat ervaren de registertolken en -vertalers zelf eigenlijk? Dat hoopt de SP nog beter te ontdekken aan de hand van een enquête.

Daarom doet de SP een oproep aan alle registertolken en –vertalers om de enquête in te vullen. De gegevens van de enquête zullen verwerkt worden in een rapport. Op deze manier kunnen de stemmen van de tolken en vertalers meewegen in het debat dat er op dit moment plaatsvindt. Het invullen duurt ongeveer vijf minuten. Ben je tolk of vertaler? Vul dan de enquête in en verspreid hem onder collega’s.

Naar de enquête

 

Betrokken SP'ers