nieuws

Succes! 600 miljoen voor hogere zorgsalarissen

Goed nieuws voor de zorg. Een voorstel dat de SP samen met de ChristenUnie deed om nu een eerste stap te zetten naar hogere salarissen in de zorg is aangenomen door de Tweede Kamer.

SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen: ‘De personeelstekorten in de zorg zijn groot. Om goede zorg voor iedereen te kunnen garanderen moeten er veel meer collega’s bij en daarom moet het werken in de zorg aantrekkelijker worden. Daarnaast heeft iedereen, van kabinet tot koninklijk huis, voor de zorg staan applaudisseren. Het is nu dus de hoogste tijd voor een betere waardering, een hoger salaris.’

Al eerder werden, na veel acties, handtekeningen en stemmingen, onze moties voor hogere zorgsalarissen in de Tweede Kamer aangenomen. Deze moties riepen het kabinet op om met een plan te komen om de salarissen te verhogen, maar het demissionaire kabinet weigerde deze aangenomen moties uit te voeren. Dat kan niet langer. Het kabinet is demissionair, maar de Tweede Kamer natuurlijk niet. Daarom heeft de Tweede Kamer nu heel concreet gezegd dat er nu als eerste stap 600 miljoen euro bij moet en dat dit betaald moet worden door iets minder belastingkorting te geven op de winsten van grote bedrijven.

De SP voert samen met zorgverleners al tijden actie voor meer waardering. Meer zeggenschap, minder bureaucratie en zeker ook een beter salaris. Vorig jaar zomer leidde dit zelfs tot de grootste online demonstratie in Nederland voor de zorg ooit. Ook hebben inmiddels ruim 130.000 mensen hun steun betuigd door de petitie te tekenen. De dag voor de stemming kwam de SP samen met zorgverleners en vakbonden nog in actie in Den Haag om de eisen kracht bij te zetten. De extra 600 miljoen euro die nu vrijgemaakt moet worden voor hogere salarissen is een goede eerste stap.

Blijf op de hoogte

Betrokken SP'ers