nieuws

SP-Succes: Kamer wil verbod op doden van miljoenen haantjes

Elk jaar worden er 40 miljoen haantjes in Nederland gedood, vaak al op dezelfde dag dat ze geboren zijn. De piepjonge haantjes worden vergast omdat zij geen ‘economisch nut’ hebben. Wreed en onnodig, want er zijn alternatieven. De SP is daarom een actie gestart om het massaal doden van deze kuikentjes te verbieden. En met een eerste succes, want de Tweede Kamer steunde vandaag een voorstel van de SP om tot een verbod over te gaan. SP-Kamerlid Sandra Beckerman is blij met de steun: ‘Dit is een hele mooie stap vooruit. De Tweede Kamer is het met ons eens dat dit zo niet meer verder kan. Daarmee is het nog niet geregeld. De druk moeten we op blijven voeren om de 40 miljoen haantjes die elk jaar worden gedood te kunnen redden.’

Beckerman gaat door: ‘Er zijn alternatieven en in Frankrijk en Duitsland gaan ze al over op een verbod. Nederland kan niet achterblijven en miljoenen dieren blijven doden.’

We zijn er nog niet: nog steeds worden er haantjes vergast.

Steun de actie om daar een einde aan te maken

Ik steun deze actie

 

Betrokken SP'ers