nieuws

Leijten: Geen hogere vergoeding voor politici

Renske Leijten

De SP heeft tegen de instelling van een ‘adviescommissie voor de rechtspositie van politici’ gestemd, omdat een verhoging van de vergoeding voor Kamerleden onnodig en ongewenst is. SP-Kamerlid Renske Leijten: 'Ondanks dat anderen dit ontkennen, gaat het instellen van een adviescommissie natuurlijk om de vraag of de vergoeding voor politici omhoog moet. Dat kun je ook zien omdat de adviescommissie naar de ‘ontwikkelingen in de markt’ moet kijken.'

In de behandeling van de wet heeft Leijten bepleit om de adviescommissie mensen met een ‘cruciaal’ beroep op te nemen, maar die hebben volgens de minister geen zicht op de functie die politici hebben. Leijten: 'Dit laat precies het mankement zien van dit wetsvoorstel. Een aantal mensen uit een selecte groep gaat adviseren over een bevoorrechte groep. Terwijl volksvertegenwoordigers horen te luisteren naar inwoners van het land, organiseren ze nu een exclusieve groep om hun eigen positie te verbeteren.'

 

 

Volksvertegenwoordigers van de SP hebben al een lager politieke vergoeding, omdat de SP een solidariteitsregeling kent. Bekijk hieronder hoe dat werkt!

Blijf op de hoogte

Betrokken SP'ers