SP en Groningers in actie voor gedupeerden aardbevingsramp

De SP heeft vrijdagmiddag samen met Groningers een fakkelprotest georganiseerd voor het Provinciehuis in Groningen. SP-Kamerlid Sandra Beckerman: ‘Deze week bleek dat er te weinig geld is voor de versterking van huizen. Terwijl de staat ruim 400 miljard heeft verdiend aan de gaswinning en Shell en Exxon al ruim gecompenseerd zijn, blijven gedupeerden in diepe ellende zitten. Dit onrecht moet eindelijk stoppen.’ Met het protest wil de SP duidelijk maken dat Groningen topprioriteit moet zijn voor het nieuwe kabinet.

Tijdens het fakkelprotest werd door gedupeerden een zwartboek met circa 200 verhalen overhandigd aan commissaris van de Koning René Paas. Eén van die gedupeerden is Monique Klok uit Roodeschool. Zij zegt: ‘Ons leven heeft nu al 8 jaar stil gestaan. Voor ons is het de vraag of wij ooit terugkrijgen wat wij hadden en dat wij weer verder kunnen met ons leven.’ Ook Hans Sulmann uit Loppersum sprak, hij stelde: ‘De impact op persoonlijke levens is enorm. Met het aanbieden van deze bundel verhalen doen we een dringend beroep op de commissaris om de gaswinningsproblematiek in politiek den Haag hoog op de agenda te houden en op te komen voor Groningen.’

Groningen gaswinning bevingsramp

Aanstaande woensdag zal de Tweede Kamer op initiatief van de SP opnieuw debatteren over de ramp aangericht in Groningen. Daarom is nu volgens Beckerman het moment voor Groningen om van zich te laten horen. ‘Een crisisaanpak is nodig. Eén loket voor gedupeerden, een einde aan de weerzinwekkende bureaucratie en het wantrouwen van gedupeerden.’

Blijf op de hoogte!

De SP zet zich in voor genoeg betaalbare huizen, voor eerlijke zorg, voor veilige buurten en voor nog veel meer. We doen onderzoek, voeren actie, organiseren bijeenkomsten en doen voorstellen. Zorg dat je op de hoogte blijft, mis het niet!

Betrokken SP'ers