nieuws

Kamer steunt SP in aanpak ramp in Groningen

In Groningen is gekend onrecht gaande. Al jaren wachten tienduizenden gedupeerde Groningers in een kapot huis, maar het kabinet doet veel te weinig om hen snel en goed te helpen. Vorige maand bleek dat er te weinig geld is voor de versterking van huizen en dat terwijl de staat ruim 400 miljard euro heeft verdiend aan de gaswinning en Shell en Exxon al ruim gecompenseerd zijn. De Tweede Kamer steunde dinsdag de voorstellen van de SP om ervoor te zorgen dat er voldoende geld is voor de gedupeerden en alle mogelijke manieren aan te grijpen om Shell en Exxon hun deel te laten betalen. SP-Kamerlid Sandra Beckerman strijdt al jaren met deze gedupeerden en is blij met de steun: ‘De Groningers wachten al veel te lang op een veilig huis. De Tweede Kamer is vandaag duidelijk. De Groningers moeten geholpen worden en de staat moet daarvoor zorgen.’

Ook de voorstellen van de SP voor de schadeafhandeling kregen steun van de Tweede Kamer. Er staan momenteel ruim 30.000 schademeldingen open. Vooral huizen met grote en complexe schades en schades aan funderingen moeten lang wachten. Beckerman: ‘Een deel van de schadeafhandeling ligt stil of wordt onterecht afgewezen. Onze voorstellen om de deze schades snel en goed te beoordelen en niet te tornen aan het bewijsvermoeden zijn ook aangenomen. Dat is goed nieuws.’


 

Blijf op de hoogte!

De SP zet zich in voor genoeg betaalbare huizen, voor eerlijke zorg, voor veilige buurten en voor nog veel meer. We doen onderzoek, voeren actie, organiseren bijeenkomsten en doen voorstellen. Zorg dat je op de hoogte blijft, mis het niet!

Betrokken SP'ers