nieuws

Succes! Partnerverlof wordt uitgebreid

Lilian Marijnissen

Ouders moeten meer kansen krijgen om de zorg voor hun pasgeboren kindje beter te kunnen verdelen. De SP deed daarom het voorstel om het partnerverlof uit te breiden en met succes! De Tweede Kamer vindt nu met de SP, dat het partnerverlof uitgebreid moet worden naar 12 weken. SP-leider Lilian Marijnissen: ‘Dit is een mooie stap vooruit voor ouders. Op deze manier komt de zorg voor het kindje minder zwaar alleen op de schouders van de moeder terecht. De partner krijgt zo meer ruimte om de eerste weken volledig mee te doen in de zorg voor de baby. Partners kunnen zo meer tijd doorbrengen met hun pasgeboren kind. Belangrijk voor de ouders en voor het kind! Zo kunnen de zorgtaken eerlijk verdeeld worden.’

Op dit moment kan een partner maar vijf dagen doorbetaald verlof nemen na de geboorte. Daarnaast kan een partner vijf werkweken tegen 70% van het loon partnerverlof opnemen. Hiermee loopt Nederland achter op meerdere Europese landen.


 

Blijf op de hoogte!

Betrokken SP'ers