nieuws

Regeringspartijen laten zelfstandigen in de steek

Veel zelfstandigen zijn zwaar de dupe doordat de regeringspartijen opnieuw een voorstel van de SP om de oneerlijke partnertoets te schrappen hebben afgewezen. Armoede of interen op de spaarcenten, dat is nu het perspectief voor zelfstandigen die een partner hebben met een inkomen. SP-Kamerlid Bart van Kent: ‘Ben je bijvoorbeeld kapper, muzikant of schoonheidsspecialist en werkt je partner in de zorg of in de supermarkt? Dan krijg je van de regering nul euro aan inkomenssteun, terwijl je door de coronamaatregelen wél moet stoppen met werken. Dat moet eerlijker, maar de regeringspartijen kiezen er toch voor om zelfstandigen en hun gezinnen in de steek te laten.'

De regering laat veel zelfstandigen verplicht stoppen met werken om zo de coronacrisis te bestrijden. Maar als je een partner hebt met een inkomen dan krijg je geen inkomensondersteuning vanuit de zogenaamde TOZO-regeling. De SP heeft dit al keer op keer aan de orde gesteld, maar voorstellen kunnen tot nu toe niet reken op de steun van de regeringspartijen D66, VVD, CDA en en de ChristenUnie.


 

Blijf op de hoogte!

De SP zet zich in voor genoeg betaalbare huizen, voor eerlijke zorg, voor veilige buurten en voor nog veel meer. We doen onderzoek, voeren actie, organiseren bijeenkomsten en doen voorstellen. Zorg dat je op de hoogte blijft, mis het niet!

Betrokken SP'ers