nieuws

Kamer steunt SP: Docenten basis- en middelbare school verdienen gelijk loon

Peter Kwint

Al vier jaar strijden docenten in het primair onderwijs voor een beter loon en minder werkdruk. De inzet? Eenzelfde salaris als hun collega’s in het voortgezet onderwijs. Tot nu toe lag de politiek dwars. Maar een meerderheid van de Kamer stemde dinsdag voor het voorstel van SP-Kamerlid Peter Kwint: ‘Een historische Kameruitspraak. Eindelijk krijgen de docenten die al vier jaar hiervoor strijden steun van een meerderheid van de politiek, die zegt te vinden dat deze kloof niet langer te verdedigen is. Nu is het tijd om het ook te regelen.’

Onder leiding van een aantal activistische docenten die zich verenigden in PO in Actie, werden de afgelopen jaren de grootste onderwijsstakingen ooit georganiseerd. En werden successen geboekt: Er kwamen werkdrukmiddelen, geld om binnen je school iets te doen tegen de werkdruk, en er kwam een salarisstijging. Maar de grote doorn in het oog – de ongelijke beloning – bestaat nog altijd.

Al vanaf het begin van PO in Actie kunnen de acties van de docenten op de volle steun van de SP rekenen. Kwint: ‘Het is mooi en ontzettend belangrijk dat de Kamer nu vlak voor de verkiezingen laat weten dat dit geregeld moet worden. Dit laat nog maar eens zien dat actie voeren werkt.’


 

Blijf op de hoogte!

De SP zet zich in voor genoeg betaalbare huizen, voor eerlijke zorg, voor veilige buurten en voor nog veel meer. We doen onderzoek, voeren actie, organiseren bijeenkomsten en doen voorstellen. Zorg dat je op de hoogte blijft, mis het niet!

Betrokken SP'ers