nieuws

SP lanceert oproep om de lonen te verhogen

Bijeenkomst_lonen

'Al jarenlang krijgen veel mensen geen eerlijk inkomen, terwijl de winsten van bedrijven zijn geëxplodeerd. Dat moet en kan anders. Op papier is er een politieke meerderheid om het minimumloon in ieder geval met 10% te verhogen. We roepen deze partijen dan ook op om dit nu te doen.' Deze oproep deed SP-leider Lilian Marijnissen vanavond tijdens een online bijeenkomst van de SP over Eerlijk Inkomen.

Deze oproep komt op de dag dat het CDA haar steun voor een hoger minimumloon juist introk. Marijnissen hekelt dit besluit van het CDA. Marijnissen: 'Het aantal miljonairs is de afgelopen jaren gegroeid, maar het aantal mensen dat in armoede leeft ook. Juist nu is het belangrijk om de tweedeling te stoppen. En wat doet het CDA? Die trekt haar steun in voor een hoger minimumloon. Onbegrijpelijk.'

De SP diende eerder de Wet Eerlijker Inkomen in, die ervoor zorgt dat het minimumloon stijgt naar 14 euro. Tijdens de coronacisis bleek weer hoe cruciaal bepaalde beroepen zijn voor onze samenleving. Van zorgmedewerkers tot winkelpersoneel, van buschauffeurs tot leerkrachten. Zonder hen, en vele anderen, draait de samenleving simpelweg niet. En tegelijkertijd zijn dit de mensen die vaak het slechtst betaald krijgen. En het zijn dezelfde mensen die volop de rekening van de vorige crisis hebben betaald. De roep om een eerlijk inkomen voor iedereen is daarom door de coronacrisis nog luider geworden.

Je kunt de bijeenkomst hieronder terugkijken

Spreek je ook uit voor een hoger minimumloon

Steun de oproep


 

Blijf op de hoogte!

Ja, ik wil op de hoogte blijven van belangrijk nieuws en acties van de SP en Lilian Marijnissen.

Betrokken SP'ers