nieuws

Aftreden kabinet maakt weg vrij voor een eerlijk Nederland

December 2019

Tienduizenden mensen zijn het slachtoffer geworden van een overheid die zonder enig oog voor de menselijke maat mensen vermorzeld heeft. Mensen zijn gediscrimineerd, hun baan, auto en soms zelfs hun huis kwijt geraakt. Relaties zijn op de klippen gelopen. En mensen zitten nog altijd in de ellende.

Marijnissen: ‘Voor het aanrichten van die ellende wordt terecht politieke verantwoordelijkheid genomen. Het is nu aan de kiezer om te bepalen of de partijen en personen die deze schade hebben aangericht geloofwaardig zijn om dit te herstellen.’

Nu moeten eindelijk eerst de ouders geholpen worden, aldus Marijnissen. Maar er zijn nog veel meer vragen te beantwoorden. ‘De SP zal blijven hameren op een parlementaire enquête. Het opstappen van het kabinet betekent niet dat wij geen antwoord meer willen op al onze vragen. Dit is niet het sluitstuk, maar wat ons betreft pas het begin.’

De toeslagenaffaire is mede aan het licht gekomen door de inzet van ons Kamerlid Renske Leijten die samen met de getroffen ouders onvermoeibaar blijft strijden voor rechtvaardigheid. Daar zijn we trots op. Het geeft ook aan hoe belangrijk de werkmethode van de SP is. Samen met mensen strijden we voor een eerlijk Nederland.

 


 

Blijf op de hoogte!

Ja, ik wil op de hoogte blijven van belangrijk nieuws en acties van de SP en Lilian Marijnissen.

Betrokken SP'ers