nieuws

Aan de slag in het Sociaal Ontwikkelbedrijf

Jasper van Dijk

De sluiting van de Sociale Werkvoorziening door het Kabinet Rutte II was een fatale fout. Duizenden mensen met een arbeidsbeperking kwamen thuis te zitten. Vandaag spreekt de Tweede Kamer over het plan van SP en CDA om de sociale werkvoorziening nieuw leven in te blazen.

'Aan de slag in het sociaal ontwikkelbedrijf', zo heet het plan van de SP en het CDA wat gemaakt is in samenwerking met FNV en Cedris (de koepel van sociale werkvoorzieningen). Centraal staat het gegeven dat er een landelijk dekkend netwerk van sociale werkvoorzieningen moet komen. Daarmee komt een eind aan de sterfhuisconstructie als gevolg van bezuinigingen in de Participatiewet.

Het plan van indieners Jasper van Dijk (SP) en René Peters (CDA) regelt tevens een recht op werk en begeleiding voor mensen met een beperking. Daarmee voorkomen we dat mensen met een arbeidsbeperking aan hun lot worden overgelaten. Mensen met een vergrote afstand tot de arbeidsmarkt krijgen recht op scholing en begeleiding. Zo biedt het sociaal ontwikkelbedrijf een oplossing voor iedereen die hulp nodig heeft bij het vinden van werk.


 

Eerder maakten we deze animatie over hoe de sociale werkplaats op slot ging.

Blijf op de hoogte!

Betrokken SP'ers