nieuws

Repareer het AOW-gat voor zelfstandigen

De SP heeft samen met het CDA een plan opgesteld om het AOW-gat voor zelfstandigen op te lossen. Door de verhoging van de AOW-leeftijd zien duizenden zieke zelfstandigen vanaf hun vijfenzestigste hun inkomsten wegvallen en moeten zij een periode zelf overbruggen. SP-Kamerlid Bart van Kent: ‘Deze mensen zijn terecht boos op de overheid. Wat hen is overkomen hebben ze niet verdiend: zij hebben zich als zelfstandige verzekerd, precies zoals we het graag zien. Dan mogen we hen niet in de steek laten.’

Het gat in inkomen is ontstaan nadat de AOW-leeftijd werd verhoogd. Duizenden zelfstandigen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kregen tot hun vijfenzestigste uitbetaald. ‘Er is hier sprake van een ereschuld, deze mensen verdienen naast compensatie ook erkenning voor het onrecht dat hen is aangedaan. Zij hebben gedaan wat ze moesten doen, maar de overheid veranderde de spelregels. Vervolgens liepen zij tegen een muur van onwil op toen zij hierover aan de bel trokken.’

Het plan van de SP en het CDA is zo opgesteld dat minister Koolmees heel snel over kan gaan tot het helpen van deze mensen.


 

Blijf op de hoogte!

Ja, ik wil op de hoogte blijven van belangrijk nieuws en acties van de SP en Lilian Marijnissen.

Betrokken SP'ers