nieuws

Eindstand kerstactie ouders toeslagenaffaire: 55.000 euro!

December 2019

De kerstactie voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire heeft 55.000 euro opgeleverd. De actie is opgezet door een groep getroffen ouders die, met hulp van de SP, graag andere ouders en hun kinderen tijdens de feestdagen willen helpen. SP-leider Lilian Marijnissen: ‘Het is hartverwarmend om te zien hoe solidair Nederland is met deze ouders. Zij zijn vermorzeld door een monsterlijke machine die de overheid heet. Honderden gezinnen kunnen door deze actie, ondanks alles wat ze hebben meegemaakt, dit jaar toch genieten van een beetje een fijne en onbezorgde kerst.’

Meer dan 400 gezinnen hebben een kerstpakket gekregen met daarin wat lekkers en bonnen om een mooie kerstmaaltijd op tafel te zetten en cadeaus te kopen voor de kinderen. ‘Ik hoop van harte dat dit het laatste jaar is dat we deze actie moeten organiseren. Deze ouders verdienen een snelle, maar vooral ook eerlijke compensatie voor de ellende waar ze in zijn gestort door de overheid.’

Bekijk hieronder hoe de actie werd ontvangen

Blijf op de hoogte!

De SP zet zich in voor genoeg betaalbare huizen, voor eerlijke zorg, voor veilige buurten en voor nog veel meer. We doen onderzoek, voeren actie, organiseren bijeenkomsten en doen voorstellen. Zorg dat je op de hoogte blijft, mis het niet!

Betrokken SP'ers