Succes: ouders toeslagenaffaire krijgen kerstuitkering

Jarenlang zijn duizenden ouders van de toeslagenaffaire in diepe ellende gestort omdat zij door de Belastingdienst onterecht werden beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslag. Nog steeds wachten heel veel ouders op hun compensatie, maar zicht daarop hebben de meesten nog niet. Dit jaar zouden 5000 gezinnen gecompenseerd worden, maar dat blijken er nu maar 300 tot 600 te zijn. Dit is een wanprestatie van formaat van het kabinet, maar dit betekent ook dat duizenden gezinnen weer de feestdagen in moeten in een vreselijke situatie.

SP-leider Lilian Marijnissen stelde daarom bij de Algemene Beschouwingen voor om de ouders voor de kerstdagen met een kleine tegemoetkoming vast te helpen. Hoewel het kabinet eerst zei dat dit niet kon, gaan alle getroffen ouders die zich bij instanties hebben gemeld in december toch een bedrag van 750 euro krijgen in de vorm van een ‘kerstuitkering’.

Lilian Marijnissen: ‘Het is goed dat het kabinet nu ook inziet dat deze ouders een tegemoetkoming verdienen voor het lange wachten op compensatie voor de diepe ellende waar zij in zijn gestort. Zodat zij hopelijk een beetje fijne feestdagen kunnen hebben waarbij er wel geld is voor een kadootje voor de kinderen en een boom. Dit is mooi, maar het is natuurlijk wel enorm triest dat dit nodig is. Het belangrijkste is nu dat er haast wordt gemaakt met volledige compensatie voor alle ouders!’

 


 

Blijf op de hoogte!

De SP zet zich in voor genoeg betaalbare huizen, voor eerlijke zorg, voor veilige buurten en voor nog veel meer. We doen onderzoek, voeren actie, organiseren bijeenkomsten en doen voorstellen. Zorg dat je op de hoogte blijft, mis het niet!

Betrokken SP'ers