nieuws

Nog maar één stem nodig voor huurbevriezing!

Al tijden voert de SP samen met huurders door het hele land actie voor lagere huren. Langzaam maar zeker komen we dichterbij. Deze week stemden precies 75 Tweede Kamerleden voor een SP-voorstel om de huren van sociale huurwoningen te bevriezen, 1 stem te weinig voor een meerderheid. De motie komt nu binnenkort opnieuw in stemming.

SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: 'We hebben nog maar 1 stem nodig, dus 1 kamerlid van bijvoorbeeld ChristenUnie, CDA of D66 kan al de doorslag geven. Dat is heel hard nodig. De helft van de huurders had voor de coronacrisis al moeite om rond te komen.'

De partij roept huurders dan ook op om mee te helpen de Kamerleden van CU, D66 en CDA te overtuigen.  Beckerman: 'Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de Nederlanders ons steunt. Ook de meerderheid van de CDA en CU stemmers.'

Deel jouw oproep met de coalitiepartijen

Voor de SP zou huurbevriezing een mooie eerste stap zijn. Beckerman: 'Meer is nodig. Het is hoog tijd om de wooncrisis veel harder aan te pakken en massaal te bouwen, te verbeteren en de huren weer betaalbaar te maken.'


 

Blijf op de hoogte!

Ja, ik wil op de hoogte blijven van belangrijk nieuws en acties van de SP en Lilian Marijnissen.

Betrokken SP'ers