nieuws

SP-krant bij half miljoen mensen op de mat

 

De SP presenteert deze week niet alleen het concept verkiezingsprogramma en de concept kandidatenlijst, maar ook een eigen SP krant. In een oplage van maar liefst ruim een half miljoen kranten gaan SP-vrijwilligers de komende tijd deze krant uitdelen en in gesprek met Nederland. De kranten worden deur aan deur uitgedeeld in de buurt.

Lees de SP krant

Al sinds 2008 publiceert de SP haar eigen krant. ‘De SP krant heeft een lange historie. Maar deze krant, in een nieuw jasje, is extra bijzonder en staat in het teken van de komende verkiezingen. Ons land moet eerlijker, en in de krant schrijven we over onze plannen. Daarnaast vertellen mensen in de krant over hoe zij samen met de SP opstaan voor een eerlijker Nederland. Zoals huurders die samen met de SP protesteren tegen de huurverhoging, zorgverleners die in actie komen voor goede zorg en de ouders die slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst die zich samen met de SP organiseren voor compensatie,’ zegt SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen.

De SP publiceerde begin deze week ook haar concept verkiezingsprogramma en is de eerste partij die de concept kandidatenlijst heeft gepresenteerd. ‘Wij willen dat mensen weer centraal komen te staan. We willen eerlijke zorg, in plaats van markt en concurrentie. We willen eerlijke volkshuisvesting, in plaats van een woningmarkt. We willen dat mensen een eerlijke beloning krijgen, in plaats van dat de winsten verdeeld worden onder de aandeelhouders. Daar staan we voor, en dat gaan we massaal uitdragen, nu ook door het verspreiden van onze nieuwste SP krant,’ zegt Marijnissen.