nieuws

Voorstel SP en PvdA tóch aangenomen: onafhankelijk onderzoek naar corona-aanpak

Het kabinet zag het niet zitten, maar vandaag is door de Tweede Kamer toch het voorstel van de SP en PvdA aangenomen om onafhankelijk advies te vragen over de lessen die we nu al kunnen leren van de aanpak in de coronacrisis. De gekozen strategie van het kabinet roept namelijk niet alleen bij de Tweede Kamer veel vragen op, maar ook bij wetenschappers. Het is dus belangrijk dat er nu al goed gekeken wordt wat er beter kan. Zodat we straks beter voorbereid zijn, als er mogelijk een tweede coronagolf komt.

Lilian Marijnissen: ‘Het is belangrijk dat we leren van de corona-aanpak tot nu toe. Wat is er misgegaan en hoe kunnen we zorgverleners en patiënten beter beschermen? Zo kunnen we beter voorbereid zijn op een tweede golf. Het is daarom heel goed dat de Tweede Kamer ons voorstel met de PvdA tóch gesteund heeft.’

Blijf op de hoogte!

Ja, ik wil op de hoogte blijven van belangrijk nieuws en acties van de SP en Lilian Marijnissen.

Betrokken SP'ers