nieuws

Succes SP: Meer mensen aan het sporten

Lilian Marijnissen

SP-leider Lilian Marijnissen is verheugd dat de Tweede Kamer dinsdag het voorstel van SP en VVD heeft aangenomen om sporten en bewegen een impuls te geven. Zeven bekende sporters en trainers, zoals Joop Alberda, Epke Zonderland en Louis van Gaal, schreven een manifest 'Samen bouwen aan bewegen als het nieuwe normaal'. Het manifest bevat interessante voorstellen die relevant zijn voor een gezondere en vitalere samenleving.

Marijnissen: 'Het coronavirus heeft ons veel laten zien, maar zeker ook hoe groot het belang is van een vitaal en weerbaar land. Sporten en voldoende bewegen heeft hierin een cruciale rol. Sporten en bewegen inspireert en verbindt, het gaat eenzaamheid tegen. Het heeft ook een belangrijke preventieve werking, in het voorkomen dat zorg nodig is of dat de zorg overbelast raakt.'

Staatssecretaris Martin van Rijn ondersteunt de oproep van de SP om meer aandacht te geven aan sporten en bewegen. In het debat over de ontwikkelingen van het coronavirus ondersteunde hij de belangrijke oproep en gaat hij met verschillende partijen en ministeries om tafel om een agenda op te stellen die meer sporten en bewegen stimuleert en te kijken hoe mensen aan de beweegnorm gaan voldoen.

Volgens Lilian Marijnissen is er winst te boeken op allerlei plekken: op school, op het werk, in zorginstellingen. 'Er liggen al heel veel voorstellen, zoals het voorstel om meer gymlessen op scholen te geven, meer speelplaatsen te maken in buurten, ouderen meer beweegprogramma's aan te bieden als ze herstellende zijn van ziektes. Eerder bleek al uit onderzoek van Regioplan, in opdracht van de SP, dat meer gymlessen op school forse meeropbrengsten zal hebben. Dat kan op veel meer terreinen onderzocht worden. Dat maakt de kans van slagen alleen maar groter. Want dit keer kan het niet bij woorden blijven, actie is harder nodig dan ooit.'


 

Blijf op de hoogte!

Ja, ik wil op de hoogte blijven van belangrijk nieuws en acties van de SP en Lilian Marijnissen.

Betrokken SP'ers