nieuws

Huurders in actie tegen huurverhoging

0% huurverhoging is genoeg. Daarom voeren huurders deze week op 50 plekken in het land acties tegen de huurverhoging die per 1 juli zou moeten ingaan. In de Eerste Kamer stemde tot twee keer toe een meerderheid voor het stopzetten van de huurverhoging, maar minister Kasja Ollongren van Wonen weigert naar de meerderheid van de Eerste Kamer te luisteren. Dat leverde haar vorige week een motie van afkeuring op in de Eerste Kamer.

Huurders draaien nog altijd op voor de vorige crisis. Zij moeten vanaf 1 juli weer een huurverhoging betalen, terwijl van velen het inkomen door de coronacrisis terugloopt. Daar hebben zij genoeg van. Daarom komen huurders, bijeengebracht door de SP, deze week tijdens de ‘nationale actieweek tegen de huurverhoging’ overal in het land in beweging. Van Rotterdam tot Den Bosch, woensdag in Groningen, donderdag in Heerlen en vrijdag in Den Haag.

Sluit je aan

Betrokken SP'ers