nieuws

Wij zijn altijd actief: juist nu!

Elke dag van het jaar zijn er SP’ers actief in hun buurt, dorp of stad. Zij aan zij met iedereen die ook opstaat voor rechtvaardigheid. Maar alles is anders nu het coronavirus ons land en de wereld in een crisis heeft gestort. Toch zijn er ook nu SP’ers die manieren vinden om aan de slag te gaan, of beter gezegd: juist nu. 

Om iedereen die nu noodgedwongen thuis zit een hart onder de riem te steken heeft de SP-afdeling in Zuidplas een actie opgezet. Ouderen en zieken krijgen een bosje bloemen met een boodschap thuisbezorgd. Een lichtpuntje in donkere tijden. Vrienden en (klein)kinderen kunnen zo laten weten dat ze aan hun dierbaren denken. Kijk hieronder hoe Serena Rodenburg en haar vrienden bij de SP dat aanpakken!

 

Ook in Veenendaal is de SP-afdeling druk aan de slag gegaan toen de eerste maatregelen werden afgekondigd. Meteen werd de SP-Hulpdienst voor corona geactiveerd. Honderden kaarten werden verstuurd naar seniorenflats, waar het telefoonnummer en e-mailadres van de Hulpdienst op staan. Daarnaast kun je hieronder zien hoe SP’ers de hele stad volhangen met hartenslingers.

In Hengelo, Utrecht en op nog veel meer plekken zijn SP’ers actief met het bellen van de ouderen om hulp te bieden wanneer het door ouderdom of ziekte niet lukt om boodschappen te halen. Honderden mensen zijn inmiddels gebeld. In Breda is de SP een coronahulpdienst begonnen waar mensen terecht kunnen met vragen en praktische problemen. De uitbraak van het coronavirus heeft ook grote gevolgen voor de mensen die afhankelijk zijn van de vele voedselbanken in het land. In Amersfoort is de SP-fractie hier direct mee aan de slag gegaan. De gemeente heeft inmiddels toegezegd dat de voedselbank de komende weken brood kan inkopen op kosten van de gemeente.

En zo zijn er nog heel veel andere dorpen en steden door het hele land waar SP’ers in deze tijden van crisis opkomen voor iedereen die wel een beetje hulp kan gebruiken. Solidariteit meten we niet in woord, maar in daden. Juist nu!