nieuws

Een ziekenhuis dichtbij voor iedereen in Nederland

In de Tweede Kamer wordt vandaag het SP-voorstel besproken voor het Ziekenhuis Dichtbij. Steeds meer spoedeisende hulpposten, acute verloskunde en belangrijke ziekenhuiszorg verdwijnen.

Ziekenhuizen kunnen onder dit kabinet blijkbaar failliet gaan, met alle gevolgen van dien. De marktwerking in de ziekenhuiszorg heeft gefaald. De SP wil dat het ziekenhuis bereikbaar is voor iedereen.

SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven: ‘De zorgverzekeraars laten ziekenhuizen failliet gaan, omdat ze alleen kijken naar het financiĆ«le korte termijn belang. Daarom moet de overheid de ziekenhuiszorg weer gaan organiseren. Alleen dan zijn de kleinere ziekenhuizen zeker van hun bestaan en kan het ziekenhuis dichtbij voor iedereen worden gegarandeerd.'

Lees meer over hoe we de ziekenhuizen willen behouden.

Zie ook ons rapport: Een Ziekenhuis Dichtbij in 20 Minuten, een analyse van gevoelige ziekenhuizen.

 


 

Blijf op de hoogte!

De SP zet zich in voor genoeg betaalbare huizen, voor eerlijke zorg, voor veilige buurten en voor nog veel meer. We doen onderzoek, voeren actie, organiseren bijeenkomsten en doen voorstellen. Zorg dat je op de hoogte blijft, mis het niet!

Betrokken SP'ers