nieuws

Gouden Tomaat

Tijdens het congres van afgelopen zaterdag heeft SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen de Gouden Tomaat uitgereikt aan Bob Fosko, het alter ego van Geert Timmers. Hij is al jarenlang de huisartiest van de SP en heeft een aantal belangrijke SP-campagneliederen geschreven en gezongen.

‘Om samen te kunnen winnen, moeten we ook samen durven te strijden. En bij die strijd horen strijdliederen. Strijdliederen die ons in beweging helpen brengen, ons samen zingend ten strijde doen trekken. Ik ben er trots op dat een van de meest prominente vertolkers van het hedendaagse strijdlied sinds jaar en dag met ons meestrijdt, onze strijd ondersteunt, nationaal en internationaal, tegen maatschappelijk onrecht en voor een betere samenleving. Dat is niemand minder dan onze aller eigenste Bob Fosko,’ zegt Lilian Marijnissen.

‘Het partijbestuur van de SP vindt het daarom absoluut passend om, als dank voor dat alles, aan Geert Timmers, net als eerder aan Karel Glastra van Loon, onze allerhoogste partijonderscheiding toe te kennen: de Gouden Tomaat.’  

Ook werd een Gouden Tomaat uitgereikt aan Rosita van Gijlswijk. Zij heeft zich niet alleen jarenlang ingezet als raadslid en Kamerlid en voor onze solidariteitsregeling, maar ook vele jaren deel uitgemaakt van het partijbestuur van SP. En dat heeft ze fantastisch en met ontzettend veel energie en inzet gedaan

Betrokken SP'ers