nieuws

Eindstand kerstactie: 56.550 euro voor ouders toeslagenaffaire

De kerstactie, opgezet door gedupeerden van de toeslagenaffaire, heeft in 13 dagen tijd 56.550 euro opgehaald. Met het opgehaalde geld zijn kerstpakketten gemaakt voor 370 gezinnen die geen geld hebben voor een kerstcadeautje voor de kinderen of een uitje tijdens de vakantie omdat ze in diepe schulden zijn gestort door Belastingdienst. De SP ondersteunde de ouders met hun actie. SP-leider Lilian Marijnissen is blij dat er zo veel geld is opgehaald voor deze gezinnen in nood: ‘Het is hartverwarmend om te zien hoe blij de kinderen zijn met hun cadeaus. Voor sommige kinderen is het lang geleden dat ze iets uit konden pakken. De steun van Nederland voor deze ouders en hun kinderen was massaal. Dat doet deze ouders, die jaren dachten ze er alleen voor stonden, heel goed.’

De ouders kregen in hun kerstpakket ingrediënten voor een kerstdiner, cadeautjes voor de kinderen en waardebonnen voor bijvoorbeeld een nieuwe kinderjas of een dagje uit in een pretpark. De komende weken kunnen ouders zich blijven melden voor een steuntje in de rug. ‘Al het opgehaalde geld gaat naar de ouders. We hebben momenteel nog geld over. Gedupeerde ouders roep ik op om zich te melden, zodat we hun kinderen ook een fijne kerstvakantie kunnen bezorgen.’

Een verantwoording van de uitgaven zal na de feestdagen volgen op www.sp.nl/kerst.

Betrokken SP'ers