nieuws

De leraren staken!

Leraren

De leraren staken en dat is heel terecht! Want het is niet normaal dat klassen naar huis worden gestuurd omdat er geen leraar te vinden is. Het is niet normaal om les te krijgen via webcam. En het is niet normaal dat onze leraren nog steeds niet de waardering krijgen die ze verdienen en die nodig is om hun werk goed te kunnen doen.

Het is ongelofelijk dat het kabinet zoveel geld overhoudt, maar liefst 14 miljard, dat de winsten van bedrijven gigantisch zijn en de economie draait als een tierelier, maar onze leraren actie moeten voeren om onze kinderen onderwijs te kunnen geven.

Er is extra geld beloofd door dit kabinet, maar dat is niet genoeg én het is eenmalig. Van eenmalig geld kan je geen leraren aannemen of salarissen verhogen. En na jarenlang stilstand is er meer nodig. We moeten nu investeren. Voor de toekomst van onze leraren en onze kinderen.

Wij willen:  

  • Meer waardering voor onze leraren. Zij doen belangrijk werk en verdienen dus ook een fatsoenlijke beloning. Wij willen daarom 1 miljard extra zodat de lonen op de basisschool, middelbare school en speciaal onderwijs fors omhoog kunnen.
  • Investeren in kleinere klassen.
  • Investeren in verlagen van de werkdruk. 

Samen met de leraren staan we op voor goed onderwijs. Want investeren in onze kinderen is investeren in onze toekomst.

 


 

Blijf op de hoogte!

Betrokken SP'ers