nieuws

Kamer steunt SP: Nieuwe scholen voor speciaal onderwijs

Peter Kwint

Dinsdag stemde de hele Tweede Kamer in met het verzoek van SP-Kamerlid Peter Kwint om de wet aan te passen zodat nieuwe scholen voor speciaal onderwijs weer kunnen worden opgericht. Kwint: ‘Nu staan juist kwetsbare kinderen vaak tijden op een wachtlijst tot er plek is op een school met de expertise voor wat zij nodig hebben. Terwijl juist deze kinderen zo hard een plek verdienen.’

Jarenlang was het wettelijk haast onmogelijk om nieuwe scholen voor speciaal onderwijs op te richten. Met dit voorstel moet de regering de wet aanpassen, zodat dit wel weer mogelijk wordt. Kwint: ‘Proberen om met een paar kleine aanpassingen zoveel mogelijk kinderen in het regulier onderwijs te houden is een uitstekend idee, ga daar ook vooral mee door. Maar te vaak horen we dat kinderen thuis komen te zitten of schade oplopen doordat er geen plek is in het speciaal onderwijs. Met dit voorstel hopen we een eerste stap te hebben gezet naar het voorkomen van dit soort ellendige situaties in de toekomst.’

 


 

Blijf op de hoogte!

Betrokken SP'ers