nieuws

85% Nederlanders wil Balkenendenorm voor pensioenbestuurders

Bart van Kent

Uit een nieuw onderzoek uitgevoerd door Maurice de Hond blijkt dat maar liefst 85 procent van Nederland voorstander is van de Balkenendenorm voor pensioenbestuurders. Eerder bleek al uit onderzoek van de SP dat veel bestuurders van pensioenfondsen- en uitvoerders in 2018 weer meer zijn gaan verdienen. Zelfs onder de VVD (81% voor) en het CDA (87% voor) is de steun voor een maximaal salaris van 187.000 euro voor deze bestuurders groot. SP-Kamerlid Bart van Kent is blij met deze steun in de rug voor zijn voorstel: 'Dit laat zien dat een groot deel van Nederland achter ons plan staat voor de Balkenendenorm voor de pensioensector. Het is nu ook aan de rest van de politiek om naar hun achterban te luisteren.'

Volgens Van Kent is het na de zorg en de woningcorporaties tijd dat pensioenbestuurders er ook aan gaan geloven. De tijd van exorbitante salarissen is voorbij. 'De markt faalt. Miljoenen mensen in Nederland moesten de afgelopen maanden vrezen voor een daling van hun pensioenen. Maar de beloningen zijn omhoog gegaan. Dat is niet uit te leggen aan alle Nederlanders die hun duur verdiende geld bij pensioenfondsen achterlaten voor hun oude dag.'
 


 

Blijf op de hoogte!

Ja, ik wil op de hoogte blijven van belangrijk nieuws en acties van de SP en Lilian Marijnissen.

Betrokken SP'ers