nieuws

De boeren pikken het niet meer

De boeren pikken het niet meer. Het is logisch dat ze boos zijn. Want terwijl zij zorgen voor ons voedsel, worden ze uitgeknepen. De boeren zitten vast in een systeem van steeds verdere schaalvergroting en intensivering. En door jarenlang beleid van onder andere VVD en CDA is een oplossing niet dichterbij, maar verder weg gekomen.

De huidige intensieve veehouderij en race naar beneden in de prijzen gaat ten koste van het welzijn van de boer en van dier en natuur. Dat moet anders. We moeten af van een systeem waarin steeds méér en groter voorop staan en naar een systeem waarin boeren eerlijke prijzen kunnen verdienen voor hun producten en het welzijn van mens, dier en milieu voorop kunnen staan.

Wij vinden:

  • Boeren moeten een eerlijke prijs krijgen voor hun product.
  • We stoppen met de drang naar groot, groter, grootst.
  • We beschermen onze natuur.

Meer weten? Bekijk hier onze landbouwvisie

Het is tijd voor rechtvaardigheid! Ben je nog geen vriend voor rechtvaardigheid? Sluit je dan nu aan!

Ik sluit me aan

Betrokken SP'ers