nieuws

De strijd voor een rechtvaardig pensioen gaat door

Lilian Marijnissen

Een meerderheid van de leden van de FNV heeft ingestemd met het pensioenakkoord. De SP vindt dat een beter pensioenakkoord nodig is. Met dit akkoord blijft de AOW-leeftijd verder doorstijgen terwijl er onvoldoende garanties zijn dat mensen met een zwaar beroep op tijd kunnen stoppen met werken. Ook is het niet duidelijk wie de rekening van 60 miljard euro voor het nieuwe pensioenstelsel zal gaan betalen. Verder zijn er onvoldoende garanties dat de pensioenen mee gaan stijgen met de prijzen. 

SP-leider Lilian Marijnissen: 'De strijd voor een rechtvaardig pensioen gaat door. Wij zullen voorstellen blijven doen voor een eerlijk pensioen. Zodat iedereen op tijd kan stoppen met werken en een pensioen krijgt dat weer meestijgt met de prijzen.'

Betrokken SP'ers