nieuws

SP start petitie: verlaag de energierekening

Koninklijke Nederlandse Shell heeft het afgelopen jaar een monsterwinst geboekt van 18,6 miljard euro. Door keuzes van het VVD kabinet hoeft deze grootste vervuiler van Nederland, net als andere grote vervuilers, nog steeds amper belasting te betalen over haar energieverbruik. Voor de winst van Shell betalen Nederlandse huishoudens, zij zien hun energierekening wel fors stijgen. Wij vinden dit onrechtvaardig en starten een petitie voor een rechtvaardige energierekening.

SP Kamerlid Sandra Beckerman: “Keer op keer kiest het kabinet voor Shell en niet voor de samenleving. Door politieke keuzes betalen huishoudens 170 keer meer energiebelasting op elektriciteit en 23 keer meer op gas dan grote bedrijven. Dit is onbestaanbaar, onrechtvaardig en onnodig. Het helpt niet om klimaatverandering tegen te gaan maar zorgt er wel voor dat steeds meer mensen hun energierekening niet of nauwelijks kunnen betalen.”

Teken de petitie en voer met ons de druk op het kabinet op om in te grijpen en te zorgen dat grote vervuilers hun rechtvaardige deel gaan betalen. Als grote vervuilers als Shell hun eerlijke deel betalen kan de energierekening van mensen omlaag.

 

 

Betrokken SP'ers