nieuws

Het grote geheim achter ‘online supermarkt’ Picnic

Bart van Kent bij Jumbo-actie

Je boodschappen goedkoop en op tijd thuis, maar achter 'online supermarkt' Picnic gaat een groot geheim schuil: medewerkers in de distributiecentra moeten onveilig werken en hebben onzekere flexcontracten. Het kabinet moet nu ingrijpen vindt SP-Kamerlid Bart van Kent naar aanleiding van een bericht in Trouw dat inkijkje gaf over de werkwijze van dit snel groeiende bedrijf. Van Kent: ‘Slechte arbeidsvoorwaarden, onveilige situaties en het uitknijpen van personeel door de cao te ontduiken. Het kabinet moet nu ingrijpen voordat, net als bij Deliveroo in de maaltijdbezorging, Picnic de race naar de bodem ontketent in de supermarktbranche.’

Volgens vakbond FNV ontduikt Picnic de cao voor supermarkten. Het bedrijf noemt zich weliswaar een online supermarkt, maar staat formeel ingeschreven als IT-bedrijf. Medewerkers kunnen daardoor rekenen op een minimumloon van 9,79 euro in plaats van 11,68 euro. Ook moeten medewerkers werken onder grote tijdsdruk en gebeuren er geregeld ongelukken in de distributiecentra. Teken hier de petitie die de vakbond is gestart om de medewerker van Picnic te steunen in hun strijd voor zeker en veilig werk.

 

Het is tijd voor rechtvaardigheid! Ben je nog geen vriend voor rechtvaardigheid? Sluit je dan nu aan!

Ik sluit me aan

Betrokken SP'ers