nieuws

Kamer steunt SP: geen belasting na letselschade wordt onderzocht

De regering moet onderzoeken of het mogelijk is om mensen met een letselschadevergoeding daar geen belasting over te laten betalen, dat besloot de Kamer vandaag naar aanleiding van een motie van de SP en VVD. SP-Kamerlid Renske Leijten: ‘Het zal je maar overkomen. Je zit op de fiets en wordt aangereden door aan hardrijder. Zonder enige schuld raak je invalide en kun je niet meer werken. Na alle verdriet en pijn, en mogelijke trauma’s, moet je jarenlang onderhandelen met verzekeraars, schade-experts en juristen over de uitkering van een bedrag waarmee je jouw flink verminderde inkomen voor de rest van je leven kunt aanvullen. En dan klopt de Belastingdienst aan. Je hebt vermogen, je moet dokken. Ook vervalt vaak het recht op zorg- of huurtoeslag.

Leijten: 'Ik ben blij met de steun om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om letselvergoeding uit te sluiten van vermogen zodat er geen belasting over betaald hoeft te worden. We zijn er nog niet, maar dit is een goede eerste stap om deze onrechtvaardigheid de wereld uit te helpen.'

Betrokken SP'ers