nieuws

Handen af van onze ziekenhuizen

De markt hoort niet thuis in de zorg. Dit wordt weer eens pijnlijk duidelijk nu de MC IJsselmeerziekenhuizen en het Slotervaart ziekenhuis failliet zijn verklaard. De minister moet ingrijpen om ervoor te zorgen dat deze ziekenhuizen blijven bestaan vindt SP-Kamerlid Henk van Gerven: 'De minister moet het initiatief nemen om te komen tot een doorstart van de ziekenhuizen. Dit is niet alleen het faillissement van deze ziekenhuizen, maar ook het faillissement van de markt in de zorg. Niet de zorgverzekeraar, maar de patiënt en het personeel moeten gaan over de toekomst van ziekenhuizen.'

Het is nu de zorgverzekeraar die beslist over de toekomst van de ziekenhuizen door de geldkraan dicht te draaien. Met grote gevolgen voor patiënten en personeelsleden. Van Gerven: 'De mogelijke sluiting van de ziekenhuizen brengt veel onrust teweeg. Het personeel vreest voor hun baan en patiënten kunnen opeens geen zorg meer krijgen in hun vertrouwde ziekenhuis dichtbij. Door het verdwijnen van weer een spoedeisende hulppost, zal de druk op de spoedzorg nog groter worden. Met alle risico's en gevaren die daarbij horen.'

 

Het is tijd voor rechtvaardigheid! Ben je nog geen vriend voor rechtvaardigheid? Sluit je dan nu aan!

Ik sluit me aan

Betrokken SP'ers