nieuws

Marijnissen: 'Stop misplaatste jubelpolitiek, kies voor de samenleving'

Lilian Marijnissen

Terwijl het kabinet jubelt dat de crisis voorbij is, merken veel mensen hier niets van. Dat stelt SP-leider Marijnissen in reactie op de plannen van het kabinet. 'De mooie beloftes vliegen ons om de oren, maar vooralsnog hebben mensen vooral de zekerheid dat de zorgpremie stijgt, de energierekening hoger wordt en de boodschappen meer gaan kosten. Tegelijk krijgen de grote bedrijven miljarden cadeau. Het kabinet zou er goed aan doen om te stoppen met deze misplaatste jubelpolitiek en ervoor zorgen dat iedereen merkt dat het beter gaat met de economie.'

Marijnissen wijst erop dat ook voor vorig jaar werd beloofd dat iedereen er op vooruit zou gaan. Maar uiteindelijk bleek dat voor de helft van de mensen een valse belofte. Marijnissen: 'Nog steeds blijven de lonen achter. Op deze manier zullen mensen er volgend jaar ook weer achter komen dat zij weinig hebben gemerkt van een groeiende economie. Agenten, leraren, buschauffeurs, zorgverleners en winkelpersoneel: allemaal moeten ze in actie komen voor een fatsoenlijke waardering voor hun belangrijke werk. Wat hebben al die hardwerkende Nederlanders die geen gouden bergen vragen, maar wel een goede toekomst voor hun kinderen verlangen aan dit kabinet? In plaats van te investeren in mensen, geeft dit kabinet liever miljarden cadeau aan het grootkapitaal. In de crisis moesten mensen betalen, met de boodschap dat dit hard nodig was. Nu gaat het economisch beter, maar heeft dit kabinet vooral oog voor hun vrienden op de Zuidas. Dat maakt het gejubel van het kabinet volstrekt ongepast.'

Volgens de SP-leider moet het roer om. 'De crises van toen en van nu bewijzen dat de heersende politieke ideeën keihard falen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen zoveel beter kunnen. Laat bedrijven hun eerlijke deel betalen en investeer in onze samenleving.'

Het is Tijd voor Rechtvaardigheid! Sluit je nu aan bij onze beweging en word ook Vriend voor Rechtvaardigheid!

Betrokken SP'ers