nieuws

Protest tegen kabinetsplan voor werken onder het minimumloon

Lilian Marijnissen

Het minimumloon heet niet voor niets het minimumloon. Daarom is het onbegrijpelijk dat dit kabinet mensen met een arbeidsbeperking onder het minimumloon wil laten werken. Om dit plan van tafel te krijgen, organiseert de SP op woensdag 29 augustus de manifestatie voor eerlijk loon.

Op de manifestatie komt een brede groep sprekers aan het woord. Allereerst de mensen met een arbeidsbeperking van Wij Staan Op, waaronder Amber Bindels die voorop gaan in het verzet. Maar ook Noortje van Lith die landelijk bekend werd door de brief die ze aan premier Rutte schreef. Naast SP-leider Lilian Marijnissen komt PvdA-leider Lodewijk Asscher aan het woord. Daarnaast zijn er bijdragen van de FNV, Cedris, bisschop de Korte, Maarten van Rossem en ook sociaal werkgever David Jansen. Advocaat Mark Hüsen legt uit waarom het plan juridisch niet deugt.

Marijnissen: ‘Het verzet tegen dit onzalige plan groeit met de dag. Het draagvlak is minimaal, talloze organisaties willen het van tafel hebben. Met onze manifestatie willen we zoveel mogelijk mensen verbinden in hun verzet. We laten ook zien welke alternatieven er zijn. Het minimumloon is een kwestie van beschaving en geldt voor iedereen: ook voor mensen met een arbeidsbeperking. Iedereen die dat ook vindt is op 29 augustus van harte welkom in Amsterdam.’

De manifestatie vindt plaats woensdag 29 augustus in brouwerij de Prael in Amsterdam. In deze brouwerij werken mensen met een arbeidsbeperking.

Adres: Nieuwe Hemweg 2, Amsterdam

Tijd: van 14:30 tot 16:00 (Inloop vanaf 14:00)

Aanmelden kan hier.

Betrokken SP'ers