nieuws

Belangrijke stap Ticketmaster in strijd tegen woekerverkoop concertkaarten

Peter Kwint

SP-Kamerlid Peter Kwint reageert verheugd op het nieuws dat Ticketmaster doorverkoopsite Seatwave opheft. Kwint, die zich al lange tijd inzet tegen de doorverkoop van concertkaarten tegen woekerprijzen, ziet dit als belangrijke eerste stap. 'Ticketmaster is de grootste aanbieder van concertkaarten in Nederland en Seatwave is het grootste doorverkoopplatform. Dat Ticketmaster nu kiest voor de bezoeker en niet voor de doorverkoper is een groot succes. Nu moet de politiek ervoor zorgen dat deze handel niet doorgaat op andere plekken.'

Ticketmaster kondigt vandaag aan geen nieuwe evenementen meer op Seatwave te plaatsen en de website binnenkort offline te halen. Wel komt het bedrijf met een nieuw platform waar concertbezoekers die onverhoopt niet kunnen tegen de oorspronkelijke waarde hun kaartje kunnen verkopen.

De SP strijdt al jaren tegen de woekerwinsten die worden gemaakt met de doorverkoop van toegangsbewijzen voor voetbalwedstrijden en concerten. Kwint: 'Een kaartje doorverkopen omdat iemand ziek is geworden is geen probleem. Bedrijven die bewust kaartjes kopen om vervolgens peperduur door te verkopen moeten wel aangepakt worden. Dat Ticketmaster nu zelf deze stap zet is hoopgevend. Maar we zijn er nog niet. Het is aan de politiek om te voorkomen dat deze kaarten en kaarten van andere aanbieders nu niet massaal op sites als Viagogo of Marktplaats terecht komen.'

Betrokken SP'ers