Waarheid over vuurwerkramp moet boven tafel

Paul van Buitenen overhandigde zijn rapport over de vuurwerkramp aan Ronald van Raak.

Er vielen bijna 1000 gewonden en 23 doden en het grootste deel van een woonwijk werd weggevaagd bij de vuurwerkramp in Enschede op 13 mei 2000. Achttien jaar na de ramp is de waarheid nog steeds niet boven tafel. Klokkenluider Paul van Buitenen overhandigde vandaag zijn rapport over de vuurwerkramp in Enschede aan SP-Kamerlid Ronald van Raak.

Er lijkt sprake te zijn van gerechtelijke dwalingen en politieke doofpotten. Nog steeds wordt de brandweer op pad gestuurd met verkeerde instructies en lopen omwonenden van vuurwerkopslagen gevaar. Ronald van Raak: ‘Na alle onderzoeken en alle debatten zijn er nog steeds veel vragen. Paul van Buitenen heeft vier jaar onderzoek gedaan en zijn conclusies zijn schokkend. De Tweede Kamer moet dit rapport serieus nemen en zelf onderzoek doen. Daarvoor zal ik in de Tweede Kamer ook het initiatief nemen.’

Betrokken SP'ers