Aftrap discussieavondenreeks 'Permanente Oorlog? Niet in mijn naam!'

Sadet Karabulut

Op 15 juni vindt in de IJzaal in Pakhuis de Zwijger om 20:00 uur (inloop 19:30 uur) de aftrap van een reeks discussieavonden plaats over de permanente oorlog. Deze oorlog die al 17 jaar woedt is faliekant mislukt en er is nog steeds geen zicht op een einde. Sadet Karabulut, SP Tweede Kamerlid, gaat in gesprek met Ludo de Brabander, prominente Belgische vredesactivist en auteur van onder andere Oorlog zonder Grenzen, en Sinan Can, onderzoeksjournalist en maker van de documentaireserie 'in het spoor van IS'.

Sinds de inval in Afghanistan in 2001 is het aantal terroristische organisaties, het aantal terroristische strijders en het aantal aanslagen enorm toegenomen. Miljoenen mensen zagen zich gedwongen huis en haard te verlaten en hun toevlucht in andere landen te zoeken. Europa wordt regelmatig opgeschrikt door terroristische aanslagen. De wereld, Europa, en Nederland zijn niet meer, maar juist minder veilig geworden door deze oorlog die niet gewonnen kán worden. De wapenindustrie draait ondertussen wel een miljardenomzet. Met de verkiezing van Trump en zijn oorlogsretoriek is er geen enkel zicht op beëindiging van deze permanente oorlog. En de Nederlandse regering doet daar al bijna twee decennia graag aan mee.

Karabulut pleit voor een andere politiek in het pamflet 'Permanente Oorlog'. Een pamflet met broodnodige ideeën voor een politiek die zich afkeert van deze oorlog zonder eind.

De SP zegt: Permanente oorlog? Niet in mijn naam! Kom ook en praat mee! U kunt zich hier aanmelden.

Betrokken SP'ers