De strijd van de buschauffeurs en machinisten

Een werkrooster waar je tot op de seconde staat ingepland. Plaspauzes passen daar niet in. Dus je rijdt maar door, dag in, dag uit. Ondertussen worden de roosters nóg krapper, alles moet nóg sneller. Passagiers missen steeds vaker de bus. En een fatsoenlijke loonsverhoging voor dit werk zit er niet meer in. Want het moet allemaal zo goedkoop mogelijk. Dat is het lot van de buschauffeurs en machinisten in het streekvervoer.

Maar de buschauffeur en treinmachinisten pikken dit niet langer. Daarom staken zij op 30 april en 1 mei. Zij eisen keiharde afspraken om de enorme werkdruk te verminderen. ‘Die afspraken zijn nodig, zwart op wit’ zegt SP-Kamerlid Cem Lacin. ‘Door de marktwerking is de werkdruk enorm gestegen en voelen chauffeurs zich opgejaagd, ook de reiziger is de dupe door te krappe rijtijden en vertragingen. Het openbaar vervoer is geen markt, maar publiek goed. Wij zetten ons in om de markt uit het openbaar vervoer te slopen’.

De SP steunt de strijd van de chauffeurs en de machinisten. U ook? Laat uw gegevens achter via https://doemee.sp.nl/. 

Betrokken SP'ers