nieuws

SP steunt motie van wantrouwen tegen Rutte

Op de dag dat minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken moest vertrekken om een leugen over een gesprek met Poetin, heeft de SP een motie van wantrouwen gesteund tegen premier Rutte. SP-Leider Lilian Marijnissen ‘We steunen de motie van wantrouwen om twee redenen. Ten eerste omdat de minister-president de Tweede Kamer niet direct heeft geïnformeerd nadat hij te horen kreeg over de leugen van Zijlstra. Er was een artikel in de Volkskrant nodig om de waarheid boven water te krijgen. Ten tweede steunen wij deze motie omdat Rutte heeft aangegeven dat wat hem betreft liegen geen politieke doodzonde is. Zeker in deze tijd waarin gewone mensen toch al zo weinig vertrouwen hebben in de politiek, vragen wij ons dan af wat dan nog wel een doodzonde is.’

Bekijk hier wat Lilian Marijnissen tegen Rutte te zeggen had tijdens het debat:

 

Betrokken SP'ers