nieuws

Geweldslachtoffers jeugdzorg uit oorlogsjaren gehoord

Nine Kooiman

Donderdag heeft SP-Kamerlid Nine Kooiman, samen met D66, de bundel met verhalen van slachtoffers van geweld in de jeugdzorg van voor 1945 in ontvangst genomen. Eerder is er door de Tweede Kamer een commissie samengesteld die onderzoek deed naar geweld in de jeugdzorg vanaf 1945. SP en D66 wilden dat de commissie ook slachtoffers zou horen van geweld in de jeugdzorg van voor 1945.

De Tweede Kamer wilde deze verhalen niet betrekken bij het onderzoek. De commissie heeft er echter voor gekozen om al deze mensen wel te horen en deze verhalen op te schrijven en te bundelen. Kooiman: ‘Dit is niet alleen zeer waardevol voor ons, om te leren van het verleden. Maar het geeft deze slachtoffers ook een stem en de mogelijkheid om echt gehoord te worden. Het is een hele eer om deze bundel vandaag in ontvangst te mogen nemen.’

Betrokken SP'ers