nieuws

Oproep SP, PvdA en GroenLinks: Stop investeringen in kernwapens

Sadet Karabulut

Donderdag kondigde het grootste pensioenfonds ABP aan dat ze stopt met investeringen in kernwapens. SP-Kamerlid Sadet Karabulut is erg blij met het besluit: ‘Na jarenlange strijd van vredesactivisten is het ABP nu om. Zij verdienen niet alleen felicitaties maar ook steun in de strijd voor een kernwapenvrije wereld.’

Vredesorganisatie PAX publiceert jaarlijks een onderzoek, genaamd ‘Don’t Bank on the Bomb’, naar investeringen van banken en pensioenfondsen in kernwapenproducten. Het ABP investeert voor miljoenen maar ook AEGON, ING en ABNAMRO doen dat. Karabulut: ‘Het is de hoogste tijd dat deze bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en het voorbeeld van het ABP volgen. Wij willen de wereld mooier, duurzamer en veiliger maken voor toekomstige generaties, dat kan niet met kernwapens die de mensheid kapot kunnen maken.’

Karabulut heeft samen met Ploumen van de PvdA en Van Ojik van GroenLinks de bestuurders van de drie bedrijven opgeroepen om het ABP-besluit te volgen en alle investeringen in kernwapens te stoppen.

Betrokken SP'ers