nieuws

SP op straat tegen permanente oorlog

Op meerdere plaatsen in het land gingen SP’ers maandag en afgelopen weekend de straat op om zich uit te spreken tegen het besluit van het kabinet om een drietal militaire missies te verlengen. Onder de leus ‘Permanente oorlog? Niet in mijn naam!’ werden flyers uitgedeeld, in Den Haag, Leiden en Amsterdam.

Nederland wil opnieuw militairen naar Mali, Afghanistan en Irak sturen. In dat laatste land zullen opnieuw F-16’s worden ingezet, die ook boven Syrië kunnen bombarderen. Deze en volgende week wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over het besluit van de regering om de militaire missies te verlengen.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut vreest dat hierdoor problemen niet worden opgelost, maar juist worden verergerd. Karabulut: ‘Na zestien jaar Oorlog tegen het Terrorisme is de terreur alleen maar toegenomen, zijn er meer dan een miljoen doden en miljoenen vluchtelingen. Het is de hoogste tijd dat wordt ingezien dat deze War on Terror contraproductief werkt.’

Meer weten? Kijk op www.sp.nl/internationaal.

Permanente oorlog? Niet in mijn naam!
Permanente oorlog? Niet in mijn naam!

Betrokken SP'ers