Mensen boven multinationals: meer banen, minder ongelijkheid

70.000 extra banen, meer geld in de portemonnee voor lage- en middeninkomens en een forse afname van de ongelijkheid. Dat is het resultaat van het gezamenlijke voorstel van SP, GroenLinks en PvdA Mensen boven multinationals. Dat blijkt uit de doorrekening van het gezamenlijke voorstel het Centraal planbureau.

SP-Kamerlid Renske Leijten: ‘Wij kiezen voor investeringen in onze samenleving en het herstel van zekerheid. Voor loonsverhoging voor leraren, verpleegkundigen en politieagenten. Wij kiezen ervoor om het eigen risico af te schaffen. Om de boodschappen niet duurder te maken. Om eerder stoppen met werk mogelijk te maken en niet te bezuinigen op arbeidsgehandicapten. Een eerlijk klimaatbeleid en meer betaalbare woningen zijn mogelijk. Het CPB laat zien dat het betaalbaar is als je niet kiest voor multinationals maar voor mensen.’

Betrokken SP'ers