nieuws

Karabulut: ‘Stop met ontgroeningsrituelen militairen’

‘Er moet een einde komen aan de walgelijke ontgroeningsrituelen binnen defensie’, dat zegt SP-Kamerlid Sadet Karabulut over de berichten over mishandeling van militairen tijdens hun ontgroening. Karabulut: ‘Opnieuw brengt de Volkskrant een onthutsend verslag van de cultuur in de krijgsmacht die is gebaseerd op vernedering, het recht van de sterkste, zwijgen en een ernstig gebrek aan privacy en sociale veiligheid. Totaal onacceptabel van een organisatie die moet zorgen voor internationale vrede en veiligheid. De staatssecretaris van Defensie moet in actie komen en vertellen welke concrete maatregelen zij gaat treffen om veiligheid en privacy van het defensiepersoneel te waarborgen.’

'Keer op keer blijkt dat binnen defensie ernstige misstanden onder het tapijt worden geveegd en slachtoffers tot wanhoop worden gedreven.' Karabulut vraagt zich af welke stappen al zijn gezet om de daders te straffen en getroffenen tegemoet te komen. ‘De cultuur waarbij slachtoffers worden beschuldigd en daders wegkomen met hun wandaden is de wereld op z’n kop.’

Betrokken SP'ers