SP feliciteert schoonmakers Tweede Kamer

De SP heeft vandaag taart gebracht aan de schoonmakers in de Tweede Kamer, om te vieren dat ze per 1 februari 2018 in dienst komen van het Rijk.

De schoonmakers komen in dienst van de Rijksschoonmaakorganisatie. Daar werken nu al de schoonmakers die de ministeries schoonmaken. Kamerlid Michiel van Nispen: "De mensen die zorgen dat wij in een schone omgeving kunnen werken zijn net zo goed onderdeel van de Tweede Kamerorganisatie als het andere personeel. Het is niet meer dan terecht dat zij dan ook in dienst zijn van het Rijk en niet van een particulier bedrijf."

De SP heeft er in de Kamer al vele jaren voor gepleit het schoonmaakpersoneel van rijksdiensten in dienst te nemen. Al in 2014 heeft de SP aangegeven dat hier ook de schoonmakers van de Tweede Kamer onder zouden moeten vallen. Als in januari 2018 het contract met de huidige aanbieder afloopt, gaat dat dan ook gebeuren.

Betrokken SP'ers